Hogyan működik?

Általános Biztonság!
Első lépés: a sütő kinyitása
Második lépés: Tájolja a nap felé
Harmadik lépés: Étel behelyezése
Negyedik lépés: Étel sütése
Ételek elkészítési ideje
Tippek sütéshez
Tisztítás
Karbantartás
Hogyan állítsa függőlegesbe?
Garancia
Felelősségvállalási nyilatkozat

Meglepően sok hely odabent

A GoSun szívében található az üreges vákuumcső. Nemcsak fenségesen nyeli el a fényt, hanem fantasztikus szigetelő is.

 

Vigyázat!

Általános Biztonság!


Első lépés: a sütő kinyitása

 1. Távolítsa el a csomagolást és húzza le a műanyag védőréteget a tükrökről.
 2. Tekerje fel a markolatot a sütőtálcára és húzza meg.
 3. Tartsa az eszközt egy kézzel úgy, hogy alsó konzolt fogja, és nyissa le a lábakat (körülbelül 120 fokos szögben nyílnak le) egészen addig, amíg nem veszik fel a képen látható pozíciót.
 4. Mindkét oldalon biztosítsa a lábakat az erre a célra szolgáló kapcsokkal.
 5. Nyissa le a tükröket, amíg nem állnak meg.
 6. Sima felületen helyezze el a GoSun Stove-ot, vagy biztosan rögzítse az elhelyezéskor.

Második lépés: Tájolja a nap felé

 1. Forgassa a GoSun Stove-ot egészen addig, amíg a tükrök nem néznek merőlegesen a napba.
 2. Állítsa úgy az eszközt, hogy árnyéka merőlegesen essen a csőre.
 3. Billentse az eszközt egészen addig, amíg a csőnek csak a kék része látszik. Ez jelzi, hogy az összes napsugár a csőre lesz irányítva.
 4. A GoSun Stove-ot csak óránként – vagy nagyjából ilyen időközönként – kell újraigazítani, ahogy a Nap halad az égbolton.


Harmadik lépés: Étel behelyezése

 1. Töltse meg étellel a sütőtálcát.
 2. Ne hagyja, hogy a sütő 10 percnél többet legyen a Napon azt megelőzően, hogy bekerül az étel, elkerülve a káros hőhatást.
 3. Biztosítsa, hogy semmi sem blokkolja a páraelvezető nyílást, és az felfelé áll.
 4. Helyezze be a sütőtálcát egészen addig, amíg a markolat zárógyűrűje fedésben van a cső végével.

Figyelmeztetés!

Negyedik lépés: Étel sütése

 1. Hagyja, hogy a Nap varázsoljon (lásd még „Sütési idők”)
 2. A hőmérséklet csökkentése vagy a sütési idő lassítása érdekében egyszerűen húzza el az eszközt a Nap közvetlen útjából, vagy csukja be a tükröket.
 3. Élvezze a napsugarak révén készített ételt!

Figyelmeztetés!

 

Ételek elkészítési ideje

 

*A GoSun Stove teljesítményére nincs hatással a külső hőmérséklet és a szél, fagyos hőmérséklet mellett is éppúgy megsüti az ételt, mint forró időjárásban. A magas páratartalom, a légszennyezés, és a szűrt fény (általában borult, felhős égbolt) jelentősen befolyásolhatja a sütéshez szükséges időt a kedvezőtlen fényviszonyok miatt. Párás klíma esetén tavasszal és ősszel lesz a leghatékonyabb a GoSun Stove. Árnyékban nem fog működni.

Tippek sütéshez

Tisztítás

 1. Hagyja, hogy az eszköz teljesen lehűljön – ez egy órát is igénybe vehet
 2. Tekerje be a tisztításra szolgáló, speciális szivacsot a tálca távolabbi végébe (a markolatot hagyd fent)
 3. Töltse meg a csövet nagyjából fél liter vízzel és egy kis mosogatószerrel.
 4. Helyezze be a sütőtálcát a hideg csőbe és tekerd az óramutató járásával megegyező irányba, közben pedig le-fel húzgáld.
 5. Öblítse el a tálcát és a csövet (a csőnek hidegnek kell lennie).

 

Figyelem!

Ne használjon durva csiszolópapírt vagy dörzsit, maró tisztítószereket, vagy sütők tisztására való tisztítószereket ezen az eszközön.

Karbantartás

 1. A rozsdamentes acélból készült sütőtálca könnyedén tisztítható kézzel; úgy is lehet tisztítani, hogy kitekerjük a fa markolatot, és berakjuk a tálcát a mosogatógépbe.
 2. Ajánlatos minden harmadik használat után kitisztítani az üvegcső belsejét, megakadályozva, hogy zsiradék képződjön vagy ételmaradék rakódjon le, ami hatással lehet az ennivaló ízére.
 3. A sütőtálcát minden használat után tisztítsa meg, valamint tisztítsa meg a csövet, ha szükséges, és csak azt követően, hogy kihűlt.
 4. Ha a tükrök deformálódnak behatás vagy más baleset miatt, lehet, hogy visszaalakíthatóak eredeti formájukra, ha kézzel hajlítjuk őket. A www.gosunstove.com/reflectorprofile oldalon elérhető egy nyomtatható formátumú tükör, ezt kivágva ellenőrizni lehet a tükör formáját.
 5. Ha a GoSun sütőtálcája deformálódik az alapos használat következtében, és észrevehetően nehezebb betenni a csőbe, akkor ezt orvosolni lehet úgy, hogy kézzel egyengetjük ki azt.
 6. Ha összetörik az üreges cső, akkor el lehet távolítani és ki lehet cserélni, követve a túloldalon található, „Cső eltávolítása” szekció utasításait. A GoSun Stove a piacon elérhető legjobb vákuumcsövet alkalmazza, ugyanakkor, ha megsérülnek, akkor egy bárium réteg oxidálódni kezd, és egy fehér hártya jelenik meg a külső cső belsejében, jelezve, hogy a vákuumcső cserére szorul.

Hogyan állítsa függőlegesbe?

 1. Kezdje nyitott, rögzített lábakkal és nyitott tükrökkel (lásd még: „Sütő kinyitása” az útmutató túloldalán).
 2. Az egyik kezével fogja meg határozottan a csövet, a másikkal pedig az alul található konzolt.
 3. Húzza szét őket egészen addig, amíg a konzol felső és alsó részét el lehet fordítani egymáshoz képest (ehhez a művelethez semmilyen csavarozás sem szükséges).
 4. Fordítsa el 90 fokkal a csövet, majd finoman engedje le, miközben az felveszi új pozícióját a konzolon.
 5. Állítsa a sütőt függőleges pozícióba úgy, hogy a cső a nap felé nézzen.

Figyelmeztetés!

Ne forraljon vizet vagy süssön ételt közvetlenül a csőben: mindig használja a GoSun sütőtálcát és sütőformákat, vagy más terméket, amit kifejezetten a GoSun sütőhöz terveztek.

Lépjen kapcsolatba velünk

Kérjük, „lájkoljon” minket a Facebookon és posztolja a receptjeit, vagy látogassa meg a honlapunkat a www.solargrill.hu címen, hogy még többet tudjon meg.

Ha bármilyen kérdése vagy problémája lenne, írjon nekünk: info@cleanfuture.hu

Garancia

A GoSun Solar Grill üreges vákuumcsöve üvegből készült – ugyanazt az erős boroszilikát üveget használja, mint a Pyrex, de törhető. Minden vásárlás esetében jár a két évre szóló korlátozott garancia az üreges csőhöz.

Az úgynevezett Nem-Teszünk-Fel-Kérdést-Politikával biztosítjuk elégedettségét; ha bármilyen oknál fogva eltöri a csövet, egy alkalommal fedezni fogjuk egy új cső költségét. Önnek egy csekély szállítási és kezelési költséget kell fedeznie. Arra fogjuk kérni, hogy szolgáljon pár információval, de nem kell visszajuttatni a sérült csövet.

Annak érdekében, hogy élni tudjon a garanciájával, olvassa el az alább található Garancia Politikát és küldjön egy emailt az info@cleanfuture.hu címre és kövesse a kapott instrukciókat. Kérjük, a garancia iránti igényét vagy a helyi kereskedő felé vagy az internationalwarranty@gosunstove.com címre nyújtsa be. Egy év korlátolt garanciát vállalunk a gyártási hibákra a csomag többi része esetében. Ez nem fedezi a normális használat és kopás, baleset, nem megfelelő gondozás és tisztítás, nem rendeltetésszerű használat és gondatlanság okozta károkat. Elmondható, hogy a legtöbb probléma megoldható némi útmutatással vagy egy cserealkatrésszel.

Mire terjed ki a csőre vonatkozó két éves korlátozott garancia?

Amennyiben jelzik a meghibásodást a vakuumcsővel kapcsolatban, benyújtják a kárigényt, azt átnézték és jóváhagyta a GoSun Stove, mindezt az eredeti beszerzéstől számított két éven belül, akkor egy ingyen cseredarabot biztosítunk helyette a vásárló számára – egyetlen alkalommal a garancia érvényessége alatt. A csövet közvetlenül küldjük ki a vásárló által szabadon választott címre. Ez a csere nem használható fel más GoSun Stove termékekhez, és kiegészítőkhöz. Megjegyezzük, hogy a GoSun Stove rendszeresen változtatja a modelleket, és Termékeinek stílusát, és nem tudja garantálni, hogy bármely termék esetében rendelkezésre áll egy egzakt cseredarab. A Vásárló lesz a felelős a szállítási és kezelési költségért annak érdekében, hogy megkapja a cseredarabot. A szállítás és a kezelés pontos költségét fedezni fogják a garanciális kárigény folyamata alatt.

Mire terjed ki az egy éves korlátozott garancia?

A GoSun Stove egy éves korlátozott garanciát biztosít gyártási hibákra minden hiteles GoSun Stove termék esetében. Ha egy termék gyártási hibával bírt, amikor azt beszerezték egy hivatalos kereskedőtől, akkor a GoSun Stove saját megítélése alapján fogja megszerelni, vagy cserélni azt. A GoSun Stove fenntartja magának a jogot, hogy bármely terméket megvizsgálja, ami garanciális kárigénylés alapját képezi, hogy saját belátása alapján meghatározza, hogy az állítólagos hiba gyártásból fakadó hiba vagy valami más.

A GoSun Stove semmilyen felelősséget sem vállal bármilyen véletlenszerű, valaminek a következményeként fellépő, vagy indirekt sérülésért a korlátozott garancia keretében.

Visszatérítés és csere

Minden visszatérítést és cserét az ön kereskedője vagy eladója kezel.

Felelősségvállalási nyilatkozat

A GoSun sütő használatával a Vásárló és a Felhasználó elismeri, hogy a sütés-főzés olyan tevékenység, ami bizonyos mértékű kockázattal jár. A Vásárló és a Felhasználó azt is elismeri, hogy kritikus fontosságú elolvasni és megérteni a Használati Utasítás teljes tartalmát. Az Applied Sunshine LLC-t (más néven „GoSun Stove”) és a Clean Future Bt.-t nem terheli felelősség kárért vagy sérülésért, amit téves használat, rongálás, módosított, vagy javított felszerelés vagy a megfelelő biztonsági óvintézkedések elmulasztása eredményez.

A Vásárló vagy Felhasználó azt is megérti, hogy az Applied Sunshine LLC (más néven „GoSun Stove”) és annak alkalmazottai, tulajdonosai, tisztviselői, vagy képviselői (az alábbiakban „Felmentett Felek”) nem tekinthetőek felelősnek vagy kötelesnek bármiféle sérülésért, halálért, vagy kárért a Felhasználó irányába, annak családja irányába, örökösei irányába, vagy jogutódja irányába, amit eladott, adományozott, kölcsönzött, javított, vagy módosított felszerelés okoz, vagy a termék meghibásodásának, elhasználódásának, vagy az azon bekövetkezett repedésnek eredménye. Ugyanez áll bármely fél gondatlanságára, beleértve a Felmentett Feleket is, legyen az aktív vagy passzív.

x

Kövess minket a facebookon, lájkold oldalunkat!