Receptek

Vegetáriánus hot dog

Tartogatunk egy megoldást azok számára, akik helyben termesztett alapanyagokból készült, vegetáriánus, vagy éppen gluténmentes vega hot dogokat szeretnének. Ezt a receptet csapatunk egyik tagja állította össze, és lenyűgözőnek bizonyult. Elég egyszerű, és bármiféle bűnözés nélkül élvezheted a hot dog ízét! Jöhet az útmutatás ahhoz, hogy elkészíthesd a sajátodat!

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Forralj fel fél edény vizet
  2. Add hozzá a répákat és közepes lángon főzd őket, körülbelül 10 percen át
  3. Fűszeres pác elkészítése: miközben a répák főnek, keverd össze a többi hozzávalót egy olyan tálban, amibe beleférnek a répák, van fedele, és alaposan keverd össze őket
  4. Főzd a répákat addig, amíg egy villát könnyedén bele lehet nyomni, de ne legyenek pépesek
  5. Miután kivetted a répákat, tedd be őket hideg víz alá, hogy ne főjenek tovább
  6. Miután a répák lehűltek, helyezd el őket a pácban úgy, hogy az teljesen ellepje azokat, és tedd be őket a hűtőbe 24 órára
  7. Félidőnél forgasd meg őket
  8. Ha elkészültél a pácolással, 20-50 percen át süsd őket a GoSun Sportban, függően a Naptól és attól, hogy mennyire puhán szeretnéd

Variációk:

Alap hot dog – Ízlés szerint adj hozzá alapvető fűszereket és ízesítőket, mint például mustár, ketchup, uborka, és káposztasaláta. Vagy legyél kreatív, például darált hagymával, avokádóval, gombával, vagy bármivel, amit a szíved diktál.

Hawaii hot dog – vöröshagyma, ananász, teriyaki szósz

Chilis sajtos hot dog – chipotle csili, jalapeno paprika, avokádó, hagymafélék, sajt

Végül pedig nincs más, mint élvezd az ételt!

 

 

Ízletes-almás a napfény segítségével

Almaszezon van? Meg szeretnél szabadulni a felesleges gyümölcsöktől? Vagy csak szimplán szereted a finom almás sütiket? Próbáld ki ezt a könnyű, de ínycsiklandó eredménnyel kecsegtető receptet, amit a TheFitRV.com révén ismerhetünk meg!

Mennyiség: 2 adag

Előkészítés: 10 perc

Sütési idő: 60 perc

Hozzávalók az almás töltelékhez

Az omlós feltéthez

Az almás töltelék elkészítése:

  1. Egy közepes méretű tálban keverd össze a citromlevet és a vizet. Amikor felszeled az almákat, rögtön add hozzá őket a citromléhez és a vízhez, és menj biztosra, miszerint teljesen ellepi őket a folyadék, hogy ne barnuljanak be. Ha az almákat előkészítetted, öntsd le a citromlevet.
  2. Egy másik tálban keverd össze a juharszirupot, a tejet, és a lisztet. Majd add hozzá a felszeletelt almákat és alaposan mártsd bele őket.
  3. Helyezd el az almákat a GoSun sütőtálcáján vagy egy olajjal bekent, 8 colos sütőtálcában.  Megjegyzés: én az Amazonon vettem egy szilikonból készült sütőformát, és olyan formájúra vágtam, mint ahogy azt a GoSun nagyszerű Facebook-csoportján javasolják!

Az omlós feltét elkészítése:

Keverj össze minden hozzávalót, és egyenletesen oszlasd el az almákon

Sütési idő: nézd meg egy óra elteltével, de én már többször is készítettem ilyet, minden alkalommal részben felhős volt az égbolt, és nagyjából mindig 90 perc alatt készült el

 

Vajas lazac a GoSun Sporttal

A lazac remek alapanyag a sütéshez, mivel olajban gazdag, és nem fog olyan könnyedén kiszáradni, mint néhány másik halfajta. Annak érdekében, hogy biztos kellemes és nedves maradjon, kend be vajjal a tetejét. Szükséges mindez? Nem. Ízletes lesz tőle? Nyugodt szívvel fogadhatsz rá! Gyakran próbáld ki ezt a receptet. Ha napos idő van, akkor villámgyorsan megsül a hal. Miközben általában azt preferáljuk, hogy olajjal kend be a tálcát, elkerülve az étel leragadását, a hal esetében az is jó, ha egy réteg alumíniumfóliával béleled ki a tálcát, hogy könnyű legyen utána a mosogatás.

Mennyiség: 2 adag

Előkészítés: 5 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítési javaslat

Keverd össze a vajat, fűszereket, a reszelt citromhéjat, és ízesítőket egy kis tálban

Szeld fel a lazacfilét kisebb szeletekre, körülbelül 2.5-3 centi szélesre, hogy beférjen a sütőtálcába

Helyezd el a mogyoróhagymát és a fehérbort a kibélelt tálca aljában. Tedd rá a halat. Kend be a halszeleteket egy kis vajas fűszerkeverékkel.

Facsarj rá még egy kis citromlevet és helyezd el a vákuum csőben!

A hal elkészült, ha omlós és enyhén rózsaszín árnyalatot vett fel.

Élvezd az ételt! Ez a fogás remek párost alkot a GoSun quinoa piláffal!

 

Quinoa piláf

A Quinoa a GoSun kedvence, köszönhetően a sütési idejének, szemben a rizzsel és annak magas proteintartalmával, és tökéletes a párolt zöldségekhez. Vegyítsd az összes hozzávalót, és egy kiegyensúlyozott ízvilágú, mégis tápláló ételt kapsz két fő részére!

Mennyiség: 2 adag

Előkészítés: 10 perc

Sütési idő: 55 perc

Hozzávalók

Elkészítési javaslat

1.Aprítsa fel a zöldségeket és a koriandert

2.Enyhén kenje be a sütőtálcát némi olívaolajjal, vagy tapadásmentes permettel. Helyezze el a zöldségeket és a koriandert a tálcában.

3.Egyenletesen terítse szét a quinoát a tetején.

4.A tálca végét helyezze el a csőben, majd adja hozzá a folyadékot (így nem kell körbesétálnia a tálcát, kezében a folyadékkal, miközben az kifolyna a tálca végén található lyukakon). A betöltött folyadéknak nagyjából fél centire kell lennie a tálca peremétől.

5.A quinoa akkor készült el, ha felszívta a folyadékot, a szemcsék megpuhultak. Napos időben körülbelül 45 percet vesz igénybe mindez.

6.Élvezd! A quinoa sokoldalú és remek kísérője egy erősebb ízű fogásnak, mint amilyen a GoSun lazacfiléje.

x

Kövess minket a facebookon, lájkold oldalunkat!